FIZIOTERÁPIA

fizioterapia

HOGY ZAJLIK A FIZIOTERÁPIÁS KEZELÉS?

A rendelésen szakorvosi vizsgálatot követően,  a kórelőzmény és a panaszok függvényében egyénre szabottan kerül összeállításra a  fizikoterápiás kezelés a mozgásszervi elváltozások gyógyítására. E terápiás kezeléseket legtöbbször kombinálva alkalmazzuk, növelve ezzel hatékonyságukat. Egy orvosi kezelőlap kerül kiállításra, melynek alapján  az asszisztensek végzik a kezelést. A gyógytorna programok rendelőn kívül zajlanak.

 

MILYEN FIZIOTERÁPIÁS KEZELÉSEK ÉRHETŐEK EL A RENDELÉSEN?

1. Lézer terápia

Egyes mozgásszervi panaszok és bizonyos bőrgyógyászati elváltozások esetén lágy lézerterápiát alkalmazunk, amely során a panaszok enyhülnek, beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai, javul a sejtregeneráció, csökkennek a gyulladások. A kezelés fájdalommentes és nincsenek káros mellékhatásai (nem jelent pl. sugár- vagy elektromos terhelést).

2. Kinezio tape

Kiegészítő, vagy önálló kezelésként alkalmazható színes elasztikus szalag, amely a felhelyezési technikától függően fejti ki terápiás hatását. Gyógyszermentes, alapját az adja, hogy napokig a bőrre helyezve a receptorok állandó ingerlésével a szervezet aktiváló és öngyógyító folyamatát erősíti. Kizárólag tanfolyamot elvégzett szakember teheti fel, mert a rosszul feltett tapaszok az adott probléma fokozódását is okozhatják!

Alkalmazási lehetőség:

  • ízületi fájdalom és duzzanatcsökkentés
  • gyengült izmok esetén
  • instabilitás támasztáshoz
  • sérült idegek mentén
  • sérülésekre és megelőzésre

3. TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) kezelés

TENS kezelés alkalmával a bőrre helyezhető eszköz segítségével a test fájdalomérző receptorait ingereljük. A kezelés hatására a fájdalomérzet jelentősen csökkenhet és fokozódhat az endorfin, a boldogsághormon termelése is.

4. Az ultrahang kezelés

Az ultrahang kezelés során úgy hat sejtjeinkre a terápia, hogy az ultrahang útjában lévő sejtek rezgésbe jönnek, ezáltal felmelegednek. Az ultrahang által felmelegített területen csökken a fájdalom, ellazulnak az izmok és javul a vérellátás is.

5. Gyógymasszázs

6. Gyógytorna

A vizsgálaton eldöntjük, hogy mikor lehet elkezdeni a foglalkozásokat. A gyógytornát az első, heveny állapot lezajlása után érdemes megkezdeni, amikor a szakorvos kizárta az esetleges műtét szükségességét. Ezt követően történik egyeztetés a gyógytornásszal és célzottan történnek a programok.